Skip to content

Lakk korrigering Oslo

Hva er Lakkorrigering?

En bil er en betydelig investering, og hos Car Magic ønsker vi at investeringen din skal betale utbytte i årene som kommer. Hvis du noen gang har oppdaget riper eller slitasje på kjøretøyet ditt, så vet du hvordan det er å fjerne skade fra lakk og at det er en grundig prosess som krever verktøy, tid og trening. På Car Magic har vi utstyr, erfaring og utdanning som er nødvendig for å rette opp lakken på din bil, slik at du kan komme tilbake for å nyte kjøretøyet ditt. Lakkkorrigering er et begrep som nå brukes av både profesjonelle bildetaljister og bilrengjøringsentusiaster over hele verden for å beskrive prosessen med å gjenopprette og fornye lakken av et kjøretøy.

Begrepet lakk korrigering bør bare virkelig brukes hvis disse feilene er ordentlig fjernet og ikke bare dekket opp eller skjult med fillerbaserte produkter. Den egentlige korrigeringsprosessen i seg selv består av en liten mengde klart belegg eller lakk som fjernes fra overflaten ved bruk av slipemiddel, som påføres og bearbeides med passende poleringsmaskiner for å utjevne overflaten.

For mange bileiere er riper og slitasje en uunngåelig virkelighet. På Car Magic er vårt oppdrag å bevise at du ikke trenger å leve med lakkskader.

Lakk korrigerings prosess?

Før en lakk korreksjon utføres, gjøres det en grundig vask og dekontaminering av kjøretøyet. Lakken blir ordentlig vasket og rengjort for å fjerne støv, smuss, rusk osv.

Det er viktig at disse forurensningene fjernes før lakk korreksjonsprosessen, fordi de lett kan skade overflaten dersom de skulle løsrives og fange seg i en poleringsmaskin. Det bidrar også til at overflaten blir veldig jevn, som igjen gjør det mulig for poleringsmaskinen å bevege seg fritt over overflaten, noe som reduserer muligheten for ujevnheter.

Polering er vanligvis en flertrinns prosess da en rekke forskjellige grader av polering brukes. Alt fra tyngre produkter som fjerner overflatematerialet til finere produkter som deretter fjerner merker som de tyngre produktene kan ha påført og generelt forfiner finishen.

Under lakk korrigeringsprosessen er det vanlig at et verktøy for å måle lakkdybde brukes.
Dette måler tykkelsen på lakken før, under og etter prosessen for å overvåke hvor mye materiale som blir fjernet og sørge for at overskuddet ikke fjernes, noe som kan føre til at lakken blir for tynn eller til og med føre til skader som ikke kan rettes opp, som for eksempel dype riper i lakken. Spesialiserte halogen- eller LED-lamper som gjengir effekten av direkte sollys på overflaten blir også brukt under prosessen for å sjekke lakkens tilstand og se hvor vellykket riper og ufullkommenheter blir fjernet fra overflaten.

Hva forårsaker Lakkskader?

Lakkskader kan skyldes alt fra surt regn, fine riper, saltede veier, aldersrelatert slitasje, fuglemøkk, riper fra maskinvask, skraping av is og tilfeldig isolerte dype riper. Over tid vil ett kjøretøy påta seg skader på lakken som bare vil bli verre og senke verdien av kjøretøyet dersom de ikke blir korrigert ordentlig.

Hvorfor er Lakk korrigering Viktig?

Bestill din time idag!