Skip to content

Hvor ofte bør jeg gjøre detailing på min bil?

Når skal jeg gjøre detailing på min bil?

Hvorfor er det så viktig å holde bilen ren?

Et av de vanligste spørsmålene som mange bileiere spør er: “Når er den beste tiden på året å gjøre detailing?” Det anbefales at bilen din får detailing regelmessig, hver fjerde mnd. er ideelt. Har man er lakkforsegling anbefales det årlig sjekk. Det er flere grunner til det.
Først av alt, de fleste voksene som brukes, har en gjennomsnittlig levetid på 3 til 6 måneder. Etter det vil voksen bli utarmet og eksterne elementer kan skade lakken. For det andre kan forurensninger, insekter og pollen på overflaten av bilen din skade den. For folk som elsker å ta sine biler gjennom en automatisert bilvask, risikerer de at den eksterne lakk blir skadet. Håndklær og børster som brukes ved automatisk bilvask kan føre til mindre riper i lakken eller hologrammer. På grunn av økonomiske begrensninger, årstider og alle fordelene som den detailing prosessen gir, anbefaler Car Magic at kunder får en bil detailing hele
året spesielt etter vinteren (sommeren) og høsten.

Detailing i sommersesongen

For mange mennesker er sommeren deres travleste sesong. Mange bileiere gjør mange sportslige aktiviteter, og går på ferie i løpet av denne tiden. Sommeren er ikke en innbydende sesong for biler, siden de får mye slitasje på interiøret på grunn av kaffe og matflekker, samt andre typer flekker. Utsiden av bilen er også utsatt for mange urenheter som surt regn, insekter, og fuglemøkk. De harde UV-strålene på sommeren er også ganske skadelige for bilens lakkkvalitet. Solens stråling kan misfarge fargen på lakken. Det fine med sommersesongen er at det gir mer sollys å nyte glansen på bilen.

Detailing i høstsesongen

For å unngå vinterens barske vær anbefales det at du har utført en detailing jobb før høst og vinter slår inn.Ikke minst for å hjelpe med å beskytte bilen for frost. Vinteren innebærer vanligvis salte forhold som kan føre til at rust utvikler seg, den klare overflaten blir skadet og mekanikken til kjøretøyet kan bli påvirket. Siden høsttemperaturer har en tendens til å være moderat, kan en bileier dra nytte av disse forholdene for å gi bilen ekstra beskyttelse i løpet av denne tiden. Når vinteren har inntruffet, har bilen allerede fått riktig beskyttelse og vil være forberedt på den kalde og harde sesongen.
Hvis du er interessert i å snakke med en detailing ekspert, sørg for å kontakte oss i dag ved å ringe oss på 45 07 95 85.

Bestill din time idag!